Kančí kýta nebo hřbet s pikantní omáčkou

Z německé kuchyně

 

Rozpočet: 1 kg zvěřiny, 10 dkg slaniny, sůl, stroužek česneku, 5 bobulí jalovce, 10 dkg sádla, 15 dkg zeleniny (mrkev, petržel, celer), 1 cibule, nové koření, 1 lžíce jahodové zavařeniny, citron, pomeranč, 10 dkg švestek, 1 lžíce mouky, ocet, trochu cukru.

 

Zvěřinu dusíme a dopečeme jako v předešlém případě; když vyndáme zvěřinu, šťávu odtučníme a přidáme do ní jahodovou zavařeninu; pak promícháme, přidáme několik řezů z citronu i pomeranče, vypeckované švestky povaříme, zaprášíme moukou a podle libosti upravíme cukrem a octem. Procezenou omáčku vylijeme na pokrájenou zvěřinu.

Příloha: rýže.