Kančí hruď pečená

Z německé kuchyně

 

Rozpočet: 1 kg hrudi z divočáka, sůl, 20 dkg kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel), 10 dkg másla, 1 cibule, 5 dkg strouhanky, 1 lžička práškového cukru, skořice, 6 zrn černého pepře, 6 zrn nového koření, 3 bobkové listy, 1 lžička tymiánu.

 

Nejdříve hruď podusíme na osmažené krájené a osolené kořenové zelenině, cibuli a koření. Potom žebra vytáhneme a maso posypeme strouhankou, do níž jsme předem vmíchali trochu práškového cukru, kousek skořice a zakapali rozpuštěným máslem. Pak necháme hruď v troubě pěkně do hněda péci a podáváme ji s višňovou nebo šípkovou omáčkou.

Příloha: knedlík.