Kančí přírodní

Rozpočet: 1 kg zvěřiny, 1 cibule, 15 dkg sádla (másla), citronová kůra, sůl.

 

I na tuto úpravu je vhodná zvěřina z mladého kusu. Nemusí se nakládat do mořidla, stačí nechat ji jen několik dní odležet. Zvěřinu řádně očistíme, nakrájíme na plátky a vložíme na osmaženou cibulku. Pak zvěřinu osolíme a přidáme kousek citronové kůry (bez bílé dužiny, protože by omáčka zhořkla). Zvěřinu často podléváme, a když začne měknout, citronovou kůru raději vyndáme. Ještě chvíli zvěřinu dusíme, a když je úplně měkká, vyndáme ji, šťávu zahustíme, zvěřinu vložíme zpět, aby se prohřála, a podáváme.

Příloha: brambory nebo knedlíky.