Závitky z jeleního plecka

Z německé kuchyně

Rozpočet: 1 kg jeleního plecka, sůl, špetka pepře, 1 žemle, 1 vejce, ½ lžičky zelené petrželky, 2 dl červeného vína, 10 dkg slaniny, 10 dkg másla.

 

Vykostěné plecko odblaníme, nakrájíme na větší tenké řízky, které poklepeme, osolíme, opepříme, pevně stočíme v závitky, ovážeme a pečeme jako kýtu. Můžeme je péci i plněné touto směsí: rozemleté zbytky zvěřiny plecka a sekanou slaninu smícháme s namočenou žemlí, vajíčkem a sekanou petrželkou. Plněné závitky podlijeme červeným vínem a udusíme do měkka. Předkládáme je s bramborem, nudlemi, makarony, čerstvou zeleninou, saláty. Výborně se hodí též brusinkový kompot.