Jelení plecko pečené

Z německé kuchyně

Rozpočet: 1 kg jeleního plecka, 10 dkg slaniny, sůl, 10 dkg másla, 1 cibule, 20 dkg kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 5 zrn nového koření, 5 zrn pepře, 1 lžíce mouky, 1 dl červeného vína, ½ l hovězí polévky.

 

Vykostěné plecko odblaníme, prošpikujeme, osolíme a podusíme na másle s pokrájenou kořenovou zeleninou a cibulí, jakož i s obvyklým kořením, za občasného polití polévkou nebo horkou vodou. Potom zvěřinu dopékáme v troubě a potíráme ji máslem. Když je měkká, vyndáme ji a pokrájíme, šťávu zaprášíme moukou, zředíme sklenkou červeného vína, povaříme a přecedíme na upečené díly plecka. Podáváme s přílohami jako pečeni ze hřbetu nebo kýty.