Jelení medailonky
Z německé kuchyně
Rozpočet: 1 kg jeleního hřbetu, 10 dkg mouky, 10 dkg másla, sůl, špetka mletého pepře, 1/8 l oleje.
Ze zadní části jeleního hřbetu oddělíme oba svalové pruhy od hřbetní kosti, odblaníme je a nakrájíme z nich na prst tlusté kotouče, které dobře proklepeme. Lehce je obalíme v mouce a pečeme na másle za častějšího podlévání a obracení. Teprve při konečné úpravě je osolíme a opepříme a nalijeme na ně horké máslo, na němž se pekly. Medailónky budou měkčí (zvláště jsou-li ze staré laně), když je den před přípravou nařežeme, lehce potřeme olejem a těsně na sebe položené necháme mezi dvěma talíři přes noc odležet.
Příloha: rýže, brambory, knedlík, zelenina a saláty.