Segedinský guláš z bažantů

Z maďarské kuchyně

 

Rozpočet: 2 bažanti, 4 cibule, 10 dkg sádla, 2 dkg papriky, špetka kmínu, 1ř dkg rajčatového protlaku (nebo ½ kg rajčat), 1 kg brambor, 3 mrkve, sůl.

 

V kastrole na sádle usmažíme cibuli nakrájenou na kostečky, přidáme papriku, kmín, podlijeme trochou vody a krátce podusíme. Oškubané, vykuchané a oprané bažanty rozdělíme, přidáme je k cibuli a dusíme při občasném podlévání vodou do poloměkka. Pak přidáme na kostky nakrájené brambory, na plátky nakrájenou mrkev, rajčatový protlak nebo rozkrájená rajčata a vše za občasného podlévání vodou dodusíme do měkka.

Příloha: vařené těstoviny.