Bažant s mrkví

Z americké kuchyně

 

Rozpočet: 1 bažant, špetka celerového semene, sůl, špetka mletého pepře, lžíce mouky, 10 dkg másla, 5 nakládaných cibulek, 3 lžíce strouhané mrkve, ¼ l kyselé smetany.

 

Odleželého a oškubaného bažanta vykucháme a opereme. Srdce, játra a žaludek (odstraníme ztvrdlou sliznici) nakrájíme, osolíme, opepříme a dusíme 20 minut na másle se špetkou celerového semene. Podle potřeby podlijeme vodou. Bažanta rozdělíme na porce, osolíme a opepříme, obalíme v mouce a dobře upečeme na másle v pekáči do zlatohněda. K bažantu se přidají dušené vnitřnosti, konzervované cibulky, strouhaná mrkev, přilije se kyselá smetana a vše se dá dopéci do měkka do trouby.

Příloha: brambory.