Bažant nadívaný

Rozpočet: 1 bažant, 25 dkg telecích jater, 10 dkg slaniny, 2 žloutky, 2 žemle, 5 dkg šunky, 12 dkg žampionů, 10 dkg slaniny, 6 dkg másla, ¼ l hovězí polévky, ¼ l červeného vína Madeira, 5 bobulek jalovce, sůl.

 

Mletá telecí játra, slaninu a dušený žaludek smícháme se žloutky, navlhčenými žemlemi, sekanou šunkou, dušenými žampiony. Dobře očištěného, osušeného a trochu zevnitř posoleného bažanta naplníme nádivkou, sešijeme, obložíme plátky slaniny, polijeme máslem a za častého polévání polévkou a červeným vínem pečeme do růžova. Do šťávy dáme jalovec, pak přecedíme.

Příloha: brambory a červené zelí dušené na víně.