Srnčí paštika II

Rozpočet: 2 kg srnčí plece, 40 dkg slaniny, 8 dkg cibule, sůl, na špičku nože paštikové koření, bílý pepř, 2 žloutky, 3 lžíce vína, kávová lžička koňaku nebo 1/8 l bílého vína, 15 dkg slaniny na formu, ¼ l hovězího vývaru, 2 lžíce šťávy.

 

Opranou srnčí zvěřinu bez kosti a blanek nakrájíme na větší kousky, vložíme je na rozehřátou slaninu s usmaženou cibulkou, zalijeme polévkou z kostí a udusíme do měkka. Potom zvěřinu i s cibulí a slaninou dvakrát na strojku umeleme nebo umixujeme, drátěným sítem prolisujeme, osolíme, opepříme, přidáme paštikové koření, žloutky, madeirské víno, koňak nebo jen přírodní víno, dále šťávu z dušeného masa a vše velmi dobře umícháme. Podlouhlou plechovou formu vyložíme slaninou, naplníme směsí, přikryjeme slaninou, povážeme pergamenem nebo uzavřeme víčkem, postavíme do pekáče s horkou vodou do trouby a pečeme 1 ½ hodiny. Pak ji zatížíme a dáme do studena. Podáváme ji nakrájenou na tenké řezy, zdobené rosolem, citronem a brusinkami.