Malé zaječí paštiky

Rozpočet: 1 zaječí kýtka, 30 dkg masa, 5 dkg slaniny, 1 cibule, pepř, sůl, 1 stroužek česneku, lžíce koňaku, 10 dkg slaniny, 15 dkg syrových husích jater, máslové těsto (viz máslová těsta).

 

Slaninu nakrájíme na kostky, osmažíme a zapěníme v ní drobně pokrájenou cibuli. Pak přidáme na menší kousky pokrájené vepřové maso a chvíli dusíme.

Zatím odblaníme zaječí kýtku, vykostíme a umeleme s poloměkkým vepřovým masem. Osolíme, okořeníme pepřem, česnekem, přidáme lžíci koňaku a vše dobře promísíme. Formičky velikosti kávového koflíku vyplníme máslovým těstem a do poloviny naplníme kašovinou, na ni vložíme po kousku syrových husích jater a opět dáme vrstvu kašoviny. Navrch položíme plátek slaniny, přiklopíme přečnívající těsto a kolečkem téhož máslového těsta formičku uzavřeme. Formičky pečeme na plechu v troubě asi 25 minut. Podáváme je teplé i studené, buď jako předkrm nebo k čaji.