Paštika z divokých holubů I

Z italské kuchyně

Rozpočet: 3 holubi, 5 dkg slaniny, cibule, 3 zrna pepře, 3 zrnka nového koření, 8 utřených sardelí, bobkový list, tymián, 10 dkg másla, 4 vejce, 1 husí játra, 3 – 4 žampiony, 3 pistácie, sůl.

 

Dobře očištěné a nasolené holuby do měkka udusíme na kousku slaniny a cibulí, pepřem, novým kořením, bobkovým listem a tymiánem. Vše pak prolisujeme, přidáme sardelové máslo a prolisovaná syrová husí játra, na malé kousky nakrájené žampiony a hrst pistácií. Dobře promísíme s celými vejci a přisolíme. Paštikovou formu vyložíme plátky slaniny, naplníme paštikovou hmotou, přikryjeme opět slaninou a vaříme v páře zvolna 2 hodiny.