Zaječí paštika II

Rozpočet: 1 zaječí zadek, 6 dkg másla, 1 cibule, ½ kg uzeného vepřového masa, 2 žampiony, 2 lžičky máslové jíšky, 2 vejce, 15 dkg slaniny, sůl, pepř, paštikové koření, 4 dl vína, 1 zaječí játra.

 

Maso ze starého zajíce (zadek) rozsekáme a umeleme na masovém strojku. Na větším kastrole zpěníme máslo s malou, drobně sekanou cibulí, přidáme nadrobno rozsekané, vařené, tučné uzené maso, několik plátků do měkka uvařených žampionů, kousek uškrábaných zaječích jater a umletou zaječí zvěřinu. Vše dobře promícháme a znovu přemeleme na strojku. Směs osolíme a okořeníme. Přidáme světlou máslovou jíšku, vejce, 10 dkg nadrobno rozsekané, na pánvi do skloviny opečené slaniny, malou skleničku vína Madeira. Opět vše promícháme a podle chuti přisolíme.

Pak vyložíme tenkými plátky slaniny paštikovou formu nebo přiměřeně velký kastrol s dobře přiléhající poklicí, paštiku hladce urovnáme, navrchu ji přikryjeme plátky slaniny, zakryjeme poklicí (dobře přivážeme, aby nesjížděla) a vložíme do nádoby s vroucí vodou. Vše pečeme v dobře prohřáté troubě alespoň jeden a půl hodiny. Upečenou a vychladlou paštiku vyklopíme na kulatou ozdobnou mísu. Podáváme ji studenou a vhodně zdobenou.