Máslové paštičky plněné kaší z černé zvěřiny

Rozpočet: ¼ kg zvěřiny z krkovice, 1 cibule, 1 lžíce sádla, sůl, špetka pepře, 1 lžíce koňaku, ½ stroužku česneku, 2 lžíce šťávy z pečeně, 5 dkg másla, lžička zelené petrželky, 1 lžička sekaných žampionů, ¼ l hovězího vývaru.

Máslové těsto: 25 dkg mouky, 12 dkg másla, 1 vejce, sůl.

 

Zvěřinu jemně umeleme, přidáme k ní drobně nakrájenou cibuli, osmaženou na sádle, utřený česnek, sůl, pepř a za častého míchání dusíme. Podlijeme šťávou z pečeně (nejlépe telecí) nebo hovězí polévkou a nakonec přidáme lžíci koňaku, čerstvého másla, sekanou zelenou petrželku a usekané žampiony. Kašovinou naplníme máslové paštičky, které zdobíme plátkem žampionu a petrželkou.