Paštika z divokých holubů II

Rozpočet: 4 holubi, 15 dkg másla, špetka mletého pepře, zelená petrželka, sůl, 2 šalotky, 5 dkg žampionů.

Nádivku do paštiky: 30 dkg telecího masa, 15 dkg slaniny, ¼ l vývaru, 2 šalotky, petrželka, sůl, pepř, houska máčená v mléce, 2 vejce, hnědá omáčka (viz omáčky), paštikové těsto (viz těsta).

                                     

Divoké holuby necháme několik hodin ležet v kyselém nálevu, nakrájíme je na čtvrtky, osolíme a opepříme po obou stranách a vložíme do rendlíku. Přidáme máslo a rozsekané šalotky, žampiony a zelenou petrželku. Na mírném ohni dusíme.

   Mezitím si připravíme nádivku z telecího masa a slaniny, které pokrájíme na menší kousky a dobře osolíme a opepříme. Přidáme několik šalotek a trochu petrželky, podlijeme hovězím vývarem a necháme dusit. Měkké maso se slaninou a housku (namočenou v mléce) umeleme na strojku a prohněteme s vejci.

   Formu vymažeme máslem, vyložíme těstem (viz str. 59), na dno dáme vrstvu nádivky, pak vrstvu vykostěných holubů. Vrstvy střídáme. Na poslední vrstvu, kterou tvoří nádivka, dáme tenké plátky slaniny a paštiku uzavřeme těstovým víkem. Necháme hodinu péci. Po upečení opatrně seřízneme víko, odstraníme slaninu a zalijeme paštiku několika lžícemi hnědé omáčky. Víko opět položíme na paštiku a neseme na stůl.