Pomazánka z divokého králíka

Rozpočet: 1 divoký králík, 25 dkg anglické slaniny, 2 cibule, sůl, špetka pepře, 6 dkg másla, 2 vejce vařené natvrdo, 2 lžíce hořčice, paštikové koření, 15 dkg vepřových jater a 1 játra králičí.

 

Dobře odblaněného králíka rozdělíme na větší porce, osolíme a opepříme. Na větší kousky nakrájíme cibuli, slaninu a osrdí, vše společně upečeme do měkka. Játra nesolená udusíme zvlášť na másle. Zvěřinu pečlivě obereme s kostí a s játry, cibulí a slaninou dvakrát jemně umeleme. Přidáme natvrdo uvařená a drobně usekaná vejce, hořčici, přisolíme a přidáme špetku paštikového koření. Dobře promícháme se šťávou z pečeně a pomazánku necháme několik hodin rozležet. Potom jí mažeme tenké plátky žemlovky, opečené na másle, nebo malé, doma pečené houstičky.