Srnčí paštika I

Rozpočet: 1 kg zvěřiny, sůl, pepř, 1 cibule, 1 stroužek česneku, špetka tymiánu, 1 bobkový list, ½ sklenky koňaku, 25 dkg slaniny, špetka pepře, špetka nového koření, 5 dkg žampionů, 15 dkg syrových husích jater, 10 dkg slaniny a 10 dkg uzeného jazyka.

 

Ze srnčího odblaněného plecka nakrájíme špalíčky, vložíme do porcelánové nádoby, osolíme a opepříme. Proložíme pokrájenou cibulí a nakrájeným stroužkem česneku, posypeme tymiánem a bobkovým listem, pokapeme koňakem a necháme v chladu 1 – 2 dny odležet.

20 dkg pokrájené slaniny osmažíme a po vychladnutí třikrát umeleme s naloženým masem nebo umixujeme. Přidáme mletý pepř, špetku nového koření, koňak a dobře promícháme. Paštikovou formu vyložíme tenkými plátky slaniny a na dno dáme vrstvu paštiky. Na ni poklademe celé žampiony, kousky syrových husích jater, na hranolky pokrájenou slaninu a plátky uzeného jazyka a zakryjeme paštikou. Vrstvy takto střídáme. Když je forma naplněna, zakryjeme povrch plátky slaniny a paštiku dobře přikrytou papírem a těsnou poklicí pečeme v troubě asi 1 ½ až 2 hodiny.