Ragú ze zbytků pečené jelení zvěřiny

Z německé kuchyně

Rozpočet: ½ kg zbytků pečené zvěřiny, 3 šalotky, 10 dkg másla, lžíce mouky, trochu šťávy z pečeně, sklenka červeného vína, špetka pepře, sůl, rýže, brambory.

 

Rozkrájíme několik šalotek (jsou jemnější než obyčejná cibule) a na másle je lehce osmažíme. Přidáme lžíci mouky, rozmícháme, přilijeme trochu zbylé šťávy z minulé pečeně, sklenku červeného vína a chvíli vše povaříme. Pak šťávu lehce opepříme, popřípadě dosolíme a zamícháme se zbytky dříve pečené zvěřiny, které v tom povaříme. Hotové ragú dáme do středu mísy, uděláme z něho „kopeček“ a dokola ozdobíme dušenou rýží nebo bramborovou kaší.