Jelení knedlíčky

Rozpočet: 1 ½ kg jelení zvěřiny, ½ kg vepřového masa, ½ kg strouhanky, mléko, 1 cibule, 5 – 10 sardelek, sůl, špetka pepře, kůra z ½ citronu, tymián, 20 dkg másla, ½ l hovězí polévky, 1 citron, muškátový oříšek, 5 kaparů, 1 lžíce mouky.

 

Jelení a vepřové maso umeleme nebo drobně nasekáme, přidáme strouhanku (kterou jsme předem namočili v mléce a pak vymačkali), strouhanou cibulku, sardelky, osolíme, opepříme, přidáme strouhanou citronovou kůru a ještě podle chuti tymián. Vše musí být velmi jemně rozsekané nebo umleté. Směs řádně promícháme, uhněteme knedlíčky (asi jako jablíčko velké), obalíme je strouhankou a rychle opékáme po obou stranách.

Pak nalijeme na kastrol ½ l hovězí polévky, přidáme několik citronových koleček bez jader a bez bílé dužiny, jemně nasekané sardele, utřený muškátový oříšek a lžičku kaparů. Knedlíčky do toho vložíme a necháme několik minut vařit (nejprve dáme vařit jeden knedlíček, abychom zjistili potřebnou dobu k vaření, pak teprve zavaříme ostatní). Je-li omáčka řídká, zahustíme ji moukou.