Jelení zvěřina v rosolu

Rozpočet: 1 kg jelení zvěřiny, koření (5 zrn pepře, 5 zrn nového koření, 2 bobkové listy, špetka tymiánu), 5 bobulí jalovce, citronová kůra z ½ citronu, 20 dkg kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel), ½ kg aspiku, 10 dkg hořčice, sůl.

 

Jelení zvěřinu (i odřezky můžeme dobře použít) nakrájíme na malé kousky, povaříme je s kořením, bobulkami jalovce, citronovou kůrou, kořenovou zeleninou do měkka a postavíme do chladné místnosti. Pak nalijeme na dno formičky rozehřátý aspik (rosol), a když náležitě ztuhl, naklademe naň jelení zvěřinu, zalijeme zbylým aspikem, postavíme do studena a pak z formy vyklopíme. Přdkládáme s troškou hořčice.