Jelení steaky

Z anglické kuchyně

Rozpočet: 1 kg jelení kýty – ořech, sůl, špetka mletého pepře, 10 dkg másla, 10 dkg šunky, 5 snítek petrželky, lžička usekané pažitky, 1 dl vína, ¼ l hovězí polévky, 10 dkg žampionů.

 

Jelení zvěřinu nakrájíme na pěkné řízky, odžilkujeme, naklepeme, osolíme a opepříme. Pečeme v horkém omastku po obou stranách.

Očištěné žampiony pokrájíme na drobno nebo nasekáme a dusíme mírně na másle a nakrájené šunce; až vysmahnou, trochu je opepříme, přidáme petrželku a pažitku, zalijeme vše sklenkou vína a hovězí polévkou a necháme ještě asi 10 minut vařit. Pak vložíme steaky do šťávy a necháme je ještě asi 10 minut dusit. Recept na hovězí steak je velmi podobný, jak přípravou a mírou propečení masa, tak i chutí steaku