Mufloní hřbet na česneku

Rozpočet: 1 ½ kg mufloního hřbetu, 15 dkg slaniny, 6 stroužků česneku, sůl, 10 dkg tuku, 2 cibule, ¼ l masového vývaru, 3 dkg mouky.

 

Před vlastní přípravou zvěřinu ze hřbetu odblaníme a pečlivě zbavíme loje. Potom ji proslaníme a důkladně potřeme česnekem utřeným se solí. V kastrole zpěníme na tuku krájenou cibuli, vložíme hřbet, podlijeme masovým vývarem a dusíme zprvu pod pokličkou a později ho dopečeme bez pokličky v troubě. Hřbet upečený do červena vyndáme, odloupneme z obou stran od hřbetní kosti a pokrájíme na díly. Se šťávy sebereme tuk, lehce ji zaprášíme moukou, promícháme, povaříme a procedíme na zvěřinu.

Příloha: brambory a nakládané houby.