Mufloní dušená kýta
Ze staročeské kuchyně
Rozpočet: 1 kg mufloní kýty, 1 větší cibule, 10 dkg loje, 2 bobkové listy, proutek rozmarýny, kůra z ½ citronu, 6 stroužků česneku, 1 – 3 lžíce octa, 1 lžíce mouky, 1/8 l kyselé smetany, sůl.
Kýtu dobře omyjeme a nasolíme. Nastrouháme kousek loje, větší cibuli a vložíme do kastrolu. Navrch dáme kýtu, přidáme k ní bobkové listy, kousek rozmarýny, citronovou kůru, česnek a trochu octa. Kýtu pak necháme pozvolna dusit, až na povrchu zčervená. Zvěřinu vyjmeme, šťávu necháme ještě trochu vysmahnout, zaprášíme moukou a kyselou smetanou a necháme povařit.
Pokrájenou kýtu podáváme s vlastní šťávou.
Příloha: knedlík, brambory.