Mufloní zvěřina na rajčatech a paprikách

Z maďarské kuchyně

Rozpočet: 1 kg mufloní zvěřiny, ¾ kg rajčat, ¾ kg paprik, 10 dkg tuku, sůl.

 

Odleželou mufloní zvěřinu nakrájíme na větší kousky. Do menšího a hlubšího kastrolu dáme rozpálit tuk, na který vložíme vrstvu nakrájených rajčat, dále dáme vrstvu zvěřiny a pak vrstvu nakrájených paprik. Vrstvy několikrát opakujeme a vrstvu zvěřiny vždy osolíme. Konečná vrstva musí být z rajčat nebo z papriky, ne však ze zvěřiny. Používáme raději hlubšího kastrolu, abychom měli více vrstev. Pokrm necháme chvíli dusit a přitom zaléváme mírně horkou vodou, abychom získali jen šťávu a ne omáčku. Nakonec šťávu zaprášíme moukou a dosolíme.

Příloha: chléb nebo brambory.