Mufloní hřbet na víně

Rozpočet: 1 ½ kg mufloního hřbetu, sůl, pepř, 15 dkg sádla, 2 cibule, 20 dkg kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 7 zrn nového koření, lžíce mouky, 2 dl červeného vína, citron, kostka cukru.

 

Odblaněný, tuku zbavený a osolený hřbet pečeme na sádle s osmaženou krájenou cibulí i kořenovou zeleninou a kořením. Téměř upečenou zvěřinu pak vyndáme, šťávu lehce zaprášíme moukou, zalijeme červeným vínem, ochutíme citronovou šťávou, přidáme kousek citronové kůry a kostku cukru, zamícháme, hřbet do šťávy znovu vložíme a podusíme. Pak zvěřinu opět vyndáme, oddělíme od kosti, pokrájíme na řízky, urovnáme na mísu a polijeme procezenou šťávou.

Příloha: smažené brambory a nakládané houby.