Divoká kachna pečená VI

Rozpočet: 1 kachna, 10 dkg slaniny, sůl, 6 bobulí jalovce, 10 dkg másla, 1 malá cibule, 5 dkg hříbků, 1 dl vína, 2 lžíce koňaku, 1 lžíce mouky, zelená petrželka.

 

Vykuchanou a očištěnou kachnu nejdříve 20 minut povaříme a vodu vylijeme. Potom proslaněnou kachnu, osolenou a mírně potřenou drceným jalovcem, upečeme na másle. Upečenou kachnu rozdělíme a podáváme s pikantní šťávou. Na másle podusíme lžíci strouhané cibulky a sekané hříbky (možno přidat i jemně posekaná kachní játra), vysypeme je do šťávy, zaprášíme moukou, pak přidáme šťávu z pečené kachny a znovu podusíme a přilijeme koňak. Šťávu sundáme s ohně a posypeme jemně sekanou zelenou petrželkou.

Příloha: rýže.