Studený nadívaný divoký králík

Rozpočet: 1 divoký králík bez plecek a kýtek, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, tymián, zelená petrželka, 20 dkg prorostlého vepřového masa, 1 cibule, 10 dkg slaniny, 2 – 3 lžíce bílého vína, 1 žemle.

 

Očištěný hřbet i s hrudím protáhneme tenkými nudličkami česneku a solí. Připravíme si kašovinu z umletého vepřového masa, jedné drobně nasekané cibule, jednoho utřeného stroužku česneku a namočené vymačkané žemle. Osolíme, opepříme, přidáme špetku tymiánu, ½ lžičky sekané zelené petrželky a trochu bílého vína. Dobře promíchanou směsí naplníme králíka a sešijeme. Pečeme na slanině, pokrájené na kostičky do měkka. Vychladlý králík se krájí s nádivkou v celku na příčné plátky a podává studený se salátem (podle vlastní chuti).