Divoký králík po madridském způsobu
Z francouzské kuchyně
Rozpočet: 1 divoký králík, 8 dkg rajčatového protlaku, 2 stroužky česneku, 1 polévková lžíce olivového oleje, 5 dkg kaparů, 10 dkg zelených oliv (zbavených pecek), sůl, špetka mletého pepře, 3 vařená vejce.
Divokého králíka očistíme, rozkrájíme na větší kusy, osolíme a uvaříme do měkka.
V kastrole rozehřejeme rajčatový protlak a jen slabě ho rozředíme vodou. Přidáme jemně rozsekaný česnek, olivový olej, kapary, olivy, osolíme a opepříme. Vaříme 20 minut na mírném ohni.
Uvařeného králíka vložíme do této omáčky a krátce prohřejeme.
Vařená oloupaná vejce rozkrájíme na půlky a zdobíme jimi na míse porce králíka.
Příloha: brambory.