Divoký králík s hořčičnou omáčkou
Z německé kuchyně
Rozpočet: 1 králík, 10 dkg másla, 2 lžíce hořčice, 15 dkg slaniny, 1/8 l bílého vína, 1 králičí játra, sůl, ¼ l oleje na smažení bramborových hranolků.
Králíka vložíme na dva dny do mořidla (viz mořidla).
Před přípravou smícháme dvě lžíce hořčice s máslem. Kousek tohoto hořčičného másla vložíme do vnitřku králíka, králíka obalíme většími tenkými plátky slaniny, potřeme hořčičným máslem, ovážeme a pečeme v troubě. Šťávu zředíme mořidlem i vínem a přidáme do ní rozetřená králičí játra. Upečeného králíka rozporcujeme. Šťávu protlačíme cedníkem a králíka tím polijeme a necháme ještě několik minut povařit.
Příloha: smažené bramborové hranolky. (Syrové hranolky necháme asi 20 minut namočené ve studené vodě, pak je utíráme a dáváme osmažit na olej, osmažené lehce posolíme.)