Ruláda z divokého králíka

Rozpočet: 1 divoký mladý králík, 5 dkg šunky, 5 dkg uzeného jazyka, 5 dkg slaniny, sůl, špetka pepře, nové koření, 3 celé kyselé okurky, asi 4 vařená celá vejce, 6 zrn celého pepře, 1 bobkový list, špetka tymiánu, stroužek česneku, lžíce oleje, lžíce citronové šťávy.

 

Mladého králíka zbavíme kostí, protáhneme syrovou šunkou, uzeným jazykem a slaninou, posypeme solí, pepřem a kořením, svineme do závinu tak, že do středu položíme celé kyselé okurky, vařená oloupaná vejce, obvážeme nití a pečeme v troubě s celým pepřem, bobkovým listem, tymiánem, česnekem a trochou oleje. Když je maso měkké, pokapeme ho citronovou šťávou, a buď podáváme horké, nebo ho necháme vychladnout, nakrájíme na kusy, vhodně upravíme a podáváme. Chutná výborně.

Příloha: k horkému masu brambory, ke studenému máslový chlebíček.