Tetřívek dušený II

Rozpočet: 1 tetřívek, 6 dkg slaniny, 6 dkg másla, 3 dkg malinové zavařeniny, 2 dkg mouky, 1 dkg cukru, 2 lžičky červeného vína, sůl a mořidlo (viz mořidla).

 

Mladého tetřívka dáme jen odležet, staršího máčíme asi 4 dny v mořidle. Pak tetřívka protáhneme slaninou nakrájenou na nudličky. Na pekáči, na zbytku nakrájené a rozehřáté slaniny a na másle zeleninu a cibuli procezené z mořidla. Navrch položíme tetřívka, osolíme, zalijeme trochu mořidlem a dusíme v troubě do měkka. Měkkého tetřívka nakrájíme, šťávu zaprášíme moukou, zalijeme polévkou, přidáme do ní do žluta upražený cukr a malinovou zavařeninu. Pak omáčku povaříme, procedíme a přidáme červené víno. Trochu omáčky nalijeme na rozkrájeného tetřívka, ostatní dáme do omáčníku. Při dušení podléváme tetřívka ohřátým mořidlem.