Salát z tetřívků

Rozpočet: 1 pečený tetřívek, sůl, 1 hlávkový salát, 3 vejce, 5 dkg majonézy, lžíce šalotek, lžička petrželky, ½ lžičky cukru, špetka pepře, 1 lžíce octa, ¼ l ušlehané smetany.

 

Pečený tetřívek se nakrájí na 8 kusů a nechá se vychladnout. Dno salátové mísy vyložíme lístky hlávkového salátu, zvěřinu z pečeného tetřívka na ně naklademe a proložíme čtvrtkami vařených a nakrájených vajec. Podáváme k tomu tuto omáčku: do olejové třené majonézy přidáme lžíci nastrouhaných šalotek, sůl, lžičku na drobno nasekané petrželky, cukr podle chuti, pepř, asi 1 lžíci octa (přidáváme postupně, aby směs nezřídla), a nakonec ještě přilijeme ¼ l ušlehané smetany. Salát podáváme za studena.