Zajíc po bavorsku

Z německé kuchyně

 

Rozpočet: 1 zaječí zadek, sůl, špetka mletého pepře, 10 dkg slaniny, 10 dkg másla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, zelená petrželka, 2 bobkové listy, 2 lžíce strouhaného chleba, 1 sklenka červeného vína, 1 sklenka zaječí barvy (krve), 1 lžíce mouky, 3 lžíce octa, 10 dkg zavařeniny z rajčat, ½ sklenky koňaku.

 

Nakrájené řízky ze zaječí po obou stranách posolíme a popepříme. Do hlubšího kastrolu vložíme několik plátků slaniny, kousek másla, několik rozkrájených cibulek, stroužek v soli utřeného česneku, trochu sekané zelené petrželky, bobkový list, několik lžic strouhaného chleba, sklenku červeného vína, trochu zaječí barvy (krve), která se při stahování zajíce zachytí a smíchá s trochou octa, a tolik vody, až je zvěřina potopená. V tom zvěřinu asi hodinu dusíme. Měkkou zvěřinu vyndáme, šťávu zahustíme moukou, procedíme, přidáme do ní několik lžic zavařeniny z rajčat a trochu koňaku. V této omáčce pak zvěřinu ještě chvíli prohřejeme.

Příloha: rýže.