Pečeně ze zajíce

Z maďarské kuchyně

 

Rozpočet: 1 zaječí hřbet, 15 dkg šunky (šunkový salám), 10 dkg slaniny, 2 kyselé okurky, 1 bobkový list, 10 dkg tuku na smažení, sůl, špetka mletého pepře.

 

Zvěřinu na hřbetu zajíce oddělíme od kosti, odblaníme a pokrájíme na plátky. Rovněž takové plátky, ale tenké, nakrájíme ze šunkového salámu, ze slaniny a z větších nakládaných okurek. Na delší špejli napíchneme střídavě zvěřinu, salám, okurky, slaninu a bobkový list, vše osolíme i opepříme a opečeme na kastrole v rozpáleném omastku. Potom pečeni podlijeme, přikryjeme a dusíme. Když je měkká, vytáhneme z ní špejli, srovnáme na mísu a polijeme šťávou.

Příloha: opékané brambory, rýže a nakládané houby.