Zaječí předek pikantní

Z francouzské kuchyně

 

Rozpočet: 1 zaječí předek, sůl, 10 dkg másla, 1 střední cibule, 1 bobkový list, 5 zrn pepře, špetka tymiánu, 3 dkg másla a lžíce strouhané žemle na usmažení, 1 – 2 uškrábané sardelky, ½ lžičky kaparů, proužek citronové kůry, 1/8 l vína, francouzský chléb nebo veka.

 

Zaječí předek rozdělený na kousky a osolený dusíme s cibulkou, nejlépe šalotkou, bobkovým listem a pepřem a s malou špetkou tymiánu na másle. Když zvěřina změkne, přidáme trochu usmažené strouhané žemle, aby šťáva zhoustla, dobře uškrábané sardelky nebo pastu, podle chuti kapary, citronovou kůru, několik lžic vína a malou chvilku povaříme. S bílým (pšeničným nebo francouzským) chlebem chutná výborně jako paštika.