Zaječí knedlíky

Rozpočet: droby (plíčky, srdce, játra a ledviny) ze 3 zajíců, 6 žemlí (1/4 váhy masa), 5 dkg másla, 2 – 3 cibulky, koření (špetka pepře, tymiánu, majoránky), ½ lžičky citronové kůry, 3 vejce, 3 lžíce mouky nebo strouhanky, sůl, 10 dkg másla, 10 dkg strouhanky, ½ kg kyselého zelí.

 

Odžilkujeme a na prkénku co nejdrobněji nasekáme plíčky, srdce, játra a ledviny několika zajíců (musí však být vždy čerstvé). K tomu přidáme žemle máčené ve vodě, trošku na drobno pokrájených a na másle osmažených cibulek, koření, sůl, tymián, majoránku, jemně nasekanou citronovou kůru, vajíčka a trošku mouky, ž čehož po důkladném zpracování vyválíme knedlíčky velikosti jablíčka. Žemlí dáváme asi ¼ váhy masa. Takto upravené knedlíčky naházíme do mírně osolené vařící vody a vaříme je asi ¼ hodiny.

Předkládáme je posypané strouhanou osmaženou na másle a obyčejně se zelím.