Zaječí předek po moravsku

Rozpočet: 1 zaječí předek, sůl, 1/8 l octa, 10 dkg kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel), 1 cibule, koření (5 zrn pepře, 3 zrna nového koření, 1 bobkový list, špetka tymiánu), 5 dkg másla, 2 lžíce mouky na zásmažku, ¼ l kyselé smetany.

 

Zvěřinu z krku, žeber a předku vaříme ve vodě se solí, octem, kořenovou zeleninou, cibulí, pepřem, novým kořením, bobkovým listem a tymiánem. Uvařenou necháme přes noc v polévce. Druhý den odstraníme usazený tuk, zvěřinu z kostí obereme a nakrájíme na malé kousky. Zeleninu z polévky propasírujeme, zalijeme polévkou a zahustíme červenou zásmažkou. Podle chuti okyselíme, opepříme, přidáme trochu strouhané cibule a kyselou smetanu. Krátce povaříme a nalijeme na maso.

Příloha: brambor.