Sluka s vinným zelím

Rozpočet: 1 sluka, 10 dkg másla, ¼ l vína, 10 dkg zelí, 1 jablko, 1 cibulka, lžička rajčatového protlaku, 2 zrna pepře, sůl, 1 syrový brambor.

 

Na másle, do něhož jsme přidali víno, podusíme trochu kyselého zelí promíchaného se strouhaným jablkem, jemně rozkrájenou cibulkou, lžičkou rajčatového protlaku, několika zrny pepře a trochou soli.

Na jiném rendlíku opečeme na másle proslaněnou a vně i uvnitř osolenou sluku; pečeme asi čtvrt hodiny. Potom sluku vyndáme a vložíme ji do směsi zelí, které jsme zahustili nepatrně strouhaným syrovým bramborem, a vše ještě chvíli podusíme. Máslo, v němž se sluka pekla, vylijeme na zelí.

Příloha: brambory.