Myslivecká kuchařka

Myslivecká kuchařka

Myslivecká kuchařka > Zvěřina užitkové zvěře > Jeřábek > Jeřábek pečený I

Jeřábek pečený I

Rozpočet: 1 jeřábek, sůl, 10 dkg slaniny, 10 dkg másla, 5 zrn pepře, 1 menší cibule, 5 zrn jalovce, proužek citronové kůry.

 

Oškubaný, očištěný a vykuchaný jeřábek se nasolí, prošpikuje a ještě obloží slaninovými plátky, převáže se nití a peče se na vřelém másle, koření a citronové kůře; občas se polévá vznikající vlastní šťávou. Pečený jeřábek se podává obložený slaninovými řezy s vlastní šťávou.

Příloha: brambory, kompot nebo salát.

  • Myslivecká kuchařka
  • Polévky ze zvěřiny
  • Uzení zvěřiny
  • Omáčky, rosoly a aspik
  • Majonézy
  • Másla ke zvěřině
  • Zvěřinové paštiky
  • Nádivky
  • Zvěřinové grenády, guláše, řízky a krokety
  • Máslové těsto a zvěřinový dort
  • Zvěřina užitkové zvěře
    • Jelení zvěř
    • Srnčí zvěř
    • Daňčí zvěř
    • Mufloní zvěř
    • Kamzičí zvěř
    • Černá zvěř
    • Zajíc
    • Králík divoký
    • Tetřev
    • Tetřívek
    • Bažant
    • Koroptev
    • Drop
    • Divoký krocan
    • Jeřábek
      • Jeřábek pečený I
      • Jeřábek pečený II
      • Jeřábek dušený I
      • Jeřábek dušený II
      • Jeřábek s žampiony
      • Jeřábek starý – dušený
    • Lyska
    • Sluky
    • Divoké husy
    • Divoké kachny
    • Divocí holubi
    • Kvíčaly
  • Škodná zvěř
  • TROCHU ZVLÁŠTNOSTÍ
  • Myslivecké stolování
  • Napište nám
  • Kniha návštěv

Vyhledávání


© 2012 Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Úvodní stránka Mapa stránek RSS Tisk