Kamzičí hřbet

Rozpočet: 1 kg kamzičí zvěřiny, 10 dkg slaniny, 5 dkg šunky, 2 šalotky, 15 dkg másla, 1 celer,
1 petržel, pepř, 1 mrkev, špetka šalvěje, bedrník, hřebíček, ¼ l smetany, lžička kaparů, sůl.

 

Odžilkovaný kamzičí hřbet naložíme do nakyslého mléka a necháme asi týden uležet. Potom zvěřinu necháme odkapat, osolíme, protáhneme slaninou, šunkou a šalotkami a vložíme do kastrolu s máslem; přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel), šalvěj, bedrník a tlučený hřebíček. Hřbet tím posypeme a pečeme za stálého podlévání. Ke konci pečení můžeme též podlévat smetanou.

Hřbet se tedy podává buď ve vlastní šťávě, nebo se šťávou a smetanou, popřípadě do šťávy můžeme rozetřít kapary.