Kamzík po tyrolsku

Z rakouské kuchyně

 

Rozpočet: 2 kg kamzičí zvěřiny, sůl, 1 cibule, 1 bobkový list, 3 zrna pepře, 3 bobulky jalovce, 20 dkg slaniny, 20 dkg másla, pepř, ½ l červeného vína, ¼ l kyselé smetany, 5 dkg chlebových kůrek.

 

Zvěřinu z kamzíka rozdělíme na menší díly, naklademe do hliněné nádoby a zalijeme mořidlem.

Před úpravou necháme zvěřinu okapat, hustě protáhneme slaninou a vložíme na pekáč na máslo. Přidáme trochu cibule, sůl, bobkový list, pepř a zalijeme červeným vínem. Zvěřinu pak dusíme, a kdžy je asi napůl hotová, přilijeme kyselou smetanu a přidáme několik kůrek chleba. Zvěřinu dopečeme v troubě a poléváme ji šťávou, kterou podle potřeby doléváme smetanou i vínem. Měkkou zvěřinu vyjmeme a procedíme na ni šťávu.