Daňčí salát
Z chorvatské kuchyně
Rozpočet: 1 kg zvěřiny, ½ kg uzeného masa, 4 vejce, 10 dkg okurek, 2 cibule, sůl, petrželka, 2 lžíce kaparů, 4 sardele, špetka mletého pepře, trochu octa, 2 lžíce oleje.
Daňčí zvěřinu (můžeme použít i méně kvalitní) povaříme s uzeným masem. Vše nakrájíme na jemné plátky a přidáme natvrdo vařená krájená vejce, okurky a cibulky. Na mísu dáváme vždy vrstvu zvěřiny, vrstvu vajec, vrstvu okurek a cibule a tak pokračujeme, až je mísa ze ¾ vyplněna. Každou vrstvu osolíme. Na povrch dáme jemně nasekanou petrželku, pokrájené kapary, nasekané a vykostěné sardele, pepř, zakapeme octem a olejem. Před podáváním celý salát dobře promícháme.