Daňčí řízky s kaparovou omáčkou

Rozpočet: 1 kg daňčí zvěřiny, ½ l hovězí polévky, 5 lžic kaparů, 5 zrnek pepře, 2 hřebíčky, 1 bobkový list, 3 citronové proužky (bez bílé dužiny), 15 dkg másla, 4 šalotky, lžíce mouky, 10 dkg slaniny, 5 zrn nového koření, citronová kůra, tymián, 1 dl bílého vína, sůl.

 

V hovězí polévce povaříme kapary, hrubě tlučený pepř, hřebíčky, bobkový list a citron. Z několika na másle osmažených a nasekaných šalotek a lžíce mouky připravíme zápražku do zlatova, kterou přidáme do vařící omáčky a procedíme sítkem. Daňčí zvěřinu nasekáme na drobno, přidáme na malé kostičky nakrájenou slaninu, tlučené koření, citronovou strouhanou kůru a tymián. Zvěřinu osolíme, vše dobře promícháme, ze směsi upravíme malé řízky a opékáme na rozpáleném tuku. Pak je zalijeme omáčkou, přidáme citronovou šťávu a sklenku bílého vína. Řízky v tom necháme podusit a podáváme je.