Daňčí játra
Rozpočet: 1 daňčí játra, 5 dkg slaniny, 1 cibule, 2 lžíce mouky, 10 dkg másla, 3 hřebíčky, 1 bobkový list, lžíce hovězího vývaru, citronová šťáva, nakládané cibulky, lžíce kaparů, 1 lžička mouky, sůl.
Daňčí játra vypereme několikrát v čisté vodě, protáhneme je slaninou a cibulkou, obalíme moukou, osmažíme rychle na rozpáleném tuku do zlatova, přidáme ještě několik hřebíčků, bobkový list, větší lžíci hovězího vývaru a játra necháme asi ½ hodiny dusit. Před podáváním zakapeme trochu citronovou šťávou, přidáme naložené a nakrájené cibulky a lžičku nasekaných kaparů. Šťávu zaprášíme moukou, necháme povařit a podáváme.