Salmi z kvíčal II

Z tyrolské kuchyně

 

Rozpočet: 3 kvíčaly, sůl, 6 dkg másla, 6 bobulí jalovce, 1 dl vína, ¼ l hovězí polévky, veka nebo 6 žemlí, 10 dkg másla, 6 vajec.

 

Na jednu osobu v této úpravě počítáme 3 kvíčaly, které upečeme na másle s jalovcovými bobulemi a trochou červeného vína do měkka. Pak maso z prsíček vykrájíme, naklademe na pomaštěný papír a postavíme stranou. Ostatní masíčko, mimo žaludek, umixujeme a společně se šťávou, v níž se kvíčaly dusily, troškou polévky a červenými vínem protlačíme sítkem.

Získanou směs povaříme na hustou omáčku, ve které před podáváním necháme přejít varem masíčko z prsíček. Salmi podáváme se žemličkami osmaženými na másle, na něž jsme položili „sázené vajíčko“ (volské oko). Mísa se obloží žemličkami a celek se zalije zbylou omáčkou.