Kvíčaly pečené III

Z německé kuchyně

 

Rozpočet: 6 kvíčal, sůl, 15 dkg másla, 12 bobulí jalovce, 1 pergamenový papír, 6 řezů žemle, 6 lžic kyselé smetany.

 

Omyté a vykuchané kvíčaly se vloží do rozpuštěného másla do kastrolu, jedna vedle druhé; nejprve ji trochu opečeme na prsíčkách, potom na druhé straně, pak je osolíme, zalijeme trochou vařící vody a připojíme jemně tlučené (nejlépe čerstvé) jalovcové bobulky (počítáme vždy 2 bobulky na 1 kvíčalu). Kvíčaly shora přikryjeme papírem smočeným v másle a pečeme pomalu v troubě (asi 25 minut). Na másle osmažíme řezy z žemlí a před podáváním je smočíme ve šťávě, v níž se kvíčaly pekly. Každá kvíčala se pak položí na jeden žemlový řez. Zbylá omáčka se spojí trochou nakyslé smetany.