Salmi z kvíčal I

Rozpočet: 1 pár kvíčal, sůl, 2 x 5 dkg slaniny, 2 menší cibule, špetka tymiánu, 2 bobkové listy, 5 dkg másla, 4 bobule jalovce, 40 dkg slaniny, 1 citron.

 

Rozkrájené zadečky z kvíčal dáme do kastrolu na nakrájenou slaninu, cibuli, tymián a bobkové listy. Prsíčka s hlavičkou, které jsme odřízli, protáhneme slaninou, hlavičku vstrčíme do prsíček, osolíme a dusíme na jiném kastrůlku na másle s cibulí a bobulemi jalovce. K zadečkům můžeme dát dusit ještě 1 starou koroptev. Když je maso měkké, umixujeme je (nebo utlučeme v hmoždíři) na kaši, přidáme škrábanou slezinu a vyprané a rozsekané vnitřnosti z kvíčal prolisujeme, dáme do nového kastrolu, necháme trochu podusit a osolíme. Pak salmi narovnáme na mísu, poklademe dušenými prsíčky a zalijeme šťávou, v níž se dusila. Celek po okraji okrášlíme zelenými bobkovými listy a nakrájenými citronovými koláčky.