Kvíčaly pečené I

Rozpočet: 10 kvíčal, sůl, 20 dkg másla, 10 bobulek jalovce, 20 dkg slaniny, 8 dkg cibule, 5 zrnek pepře, 4 lžíce červeného vína.

 

Střelené kvíčaly hned oškubáme, opálíme, vykucháme, vypereme, hlavičky i nožky jim necháme, pak je osolíme a do každé vložíme zrnko jalovce a kousek másla; celé je zabalíme do slaniny nakrájené na tenké plátky a převážeme nití. Na másle si usmažíme na plátky nakrájenou cibuli a celý pepř, do toho vložíme kvíčaly, hned je zalijeme dobrou polévkou a pečeme přikryté asi 15 minut. Kvíčaly pak obrátíme a necháme zčervenat na druhé straně (pečené na rožni jsou chutnější). Pak kvíčaly vyndáme, šťávu zalijeme polévkou nebo červeným vínem, povaříme a prolisujeme. Kvíčaly urovnáme na mísu, polijeme šťávou a ozdobíme je máslovými paštičkami s brusinkami nebo osmaženými plátky housky a zelenou petrželkou.