Koroptví směs

Rozpočet: 30 dkg zvěřiny z koroptví, 4 sardele, 1 dkg kaparů, 10 dkg tuhého rosolu.

Na marinádu: 10 dkg kostí, 1 bobkový list, 10 zrnek pepře, 3 dkg cibule (šalotky), 1/8 l octa, 3 lžíce oleje, 3 žloutky z vajec uvařených natvrdo.

Na ozdobu: 20 dkg tuhého rosolu, 1 citron, zelená petrželka, sůl.

 

Ze zbytků upečených koroptví odstraníme všechny kosti a zvěřinu nakrájíme na větší nudle. Očištěné, v mléce vyprané sardele, kapary a tuhý rosol nakrájíme též na nudle. Koroptví kosti utlučeme v hmoždíři s bobkovým listem a pepřem. Pak přidáme strouhanou cibulku a šalotku, zalijeme octem, přecedíme a promícháme s olivovým olejem a sekanými vařenými žloutky. Připravené součásti marinády zamícháme, upravíme na skleněnou mísu a ozdobíme sekaným rosolem, nakrájeným citronem a kadeřavou zelenou petrželkou.