Koroptví sekanina po moravsku

Rozpočet: 4 – 5 koroptví, 15 dkg slaniny, 1 lžička sekané petrželky, 6 malých cibulek, 2 stroužky česneku, 2 bobkové listy, sůl, špetka pepře, 10 dkg másla, sklenka vína, hovězí polévka, 5 dkg másla a 1 lžíce mouky na zásmažku, 1 veka na chlebíčky.

 

Upečeme 4 – 5 koroptví, necháme je vychladnout a oddělíme maso od kostí. Vnitřnosti (játra, oloupané žaludky, srdéčka), trochu nasekané zelené petrželky, cibulky, stroužky česneku, bobkové listy, sůl a pepř se dobře promísí, směs se utluče nebo umixuje, vloží do kastrůlku na čerstvé máslo a dusí asi 10 minut. Pak se přilije menší sklenka vína, několik lžic hovězí polévky, trochu hnědé zápražky, vše se z poloviny uvaří, omáčka se přecedí žíněným sítem, vloží se do ní nasekané koroptví maso a vše se společně ohřívá, aniž se přivede do varu. Sekanina se pak podává obložená malými jemnými knedlíčky podle předešlého předpisu. Jenom za tepla je chutná. Tato úprava je dnes málo obvyklá.